Co-creatie in Onderwijs

Op vrijdag 9 september 2011 organiseerden we voor de vijfde keer The Next Co-creator. Het centrale thema was Co-creatie in Onderwijs. Deze Co-creation Learning Experience werd ingeleid door Leon Mooijman en Tineke Pauw van Kennisnet. Zij namen ons mee in de co-creatie van de virtuele leer-en speelomgeving Kenny. Gemaakt voor de Onderbouw, kinderen uit groep 1-2-3.

Ambitie is een co-creatieve organisatie

Kennisnet heeft de ambitie om een co-creatieve organisatie te worden en op die manier ICT in Onderwijs verder te brengen. Eind December 2010 besloten zij een co-creatiepilot te doen waar offline en online co-creatie geïntegreerd werden in het designen van een prototype voor een innovatieve leer- en speelomgeving. Samen met Marieke Schoenmaker heeft het team van Kennisnet allereerst de co-creatiestrategie ontwikkelt. Vervolgens zijn we met elkaar, kinderen, leerkrachten, ouders en drie ontwikkelpartijen de ‘challenge’ ingegaan. Het prototype is ontwikkeld en wordt momenteel op een iteratieve manier gebouwd.

Co-creatie game

Na de inleiding van Leon en Tineke gaan de participanten met elkaar in gesprek over de centrale vraag: “Hoe kan je organisatie een co-creatieve organisatie worden?” Je past de opgedane inzichten direct toe via een co-creatie game.

Locatie: Belevingscentrum Wolter & Dros, Amsterdamseweg 51d, 3800 AA in Amersfoort
Start en duur: 15.00 uur tot 18.45 uur. Aansluitend een netwerkborrel
Kosten: Euro 25,00 als bijdrage in de cateringkosten
Wat mee te nemen: Jezelf en prikkelende vragen

Resultaten van deze Co-creation Learning Experience

Blogpost van Tineke Pauw over haar ervaring van The Next Co-creator
Tien tips voor succesvolle co-creatie door Han Oei en Marieke Schoenmaker
Een foto-impressie van The Next Co-creator over Co-creatie in Onderwijs
Artikel op Frankwatching The Next Co-creator Co-creatie in Onderwijs


Loading ... Loading ...