Crowdfunding als financieringsvorm

The Next Co-creator Community en het Change in Business Platform hebben een samenwerking op basis van sociale overwaarde. Dat betekent dat 12 Facilitators uit onze Community 7 co-creatie challenges hebben gefaciliteerd voor 150 deelnemers aan het eerste Change in Business Festival op 12-12-12. Tijdens dat Festival kwam Crowdfunding als belangrijke financieringsvorm naar boven. Tijd om het zelf in de praktijk te gaan brengen!

Co-creatie Crowdfunding Challenge

Op 28 juni 2013 komt Change in Business naar onze community toe met een Crowdfunding vraagstuk. Voor meer informatie en aanmelding klik je hier.

Crowdfunding als nieuwe financieringsvorm

Co-creatie Crowdfunding Challenge 28 juni 2013Crowdfunding – het ophalen van geld bij een grote massa kleine financiers – is een innovatieve vorm van (online) financiering met onvermoed potentieel. Het kan organisaties in staat stellen kapitaal te vergaren voor een project of onderneming, maar biedt ook mogelijkheden voor marketing en binding met klanten. Crowdfunding kent believers en non-believers en begint nu zijn weg te vinden ook buiten de artistieke wereld, zo schrijft het Financiële Dagblad op 4 mei 2013. En het gerenommeerde trendwatching.com publiceert de trend Pretail in haar editie van mei 2013. Consumenten zien crowdfunding platformen steeds vaker als shopping-malls.

 

Voorbeelden van crowdfunding

Tot onze Co-creatie Crowdfunding Challenge verzamelen we hier interessante voorbeelden over crowdfunding:

  • Ook Google gaat investeren in crowdfunden. In de e-Merce van 2 mei 2013 ‘Google stapt in p2p-leningen’, staat een artikel dat Google een minderheidsbelang neemt in Lending Club, een Amerikaans platform waar geldzoekers en -schieters elkaar kunnen vinden.
  • Colorishoes heeft op 31 januari in slechts 3 maanden tijd haar eerste tranche van Euro 50.000 opgehaald bij 61 investeerders. Die tranches gaat geinvesteerd worden voor de ICT infrastructuur, de inrichting en winkelvoorraad van hun winkel in de Beethovenstraat in Amsterdam. Zij hebben hiervoor een crowdfunding prospectus opgezet.
  • In minder dan jaar tijd is in 2013 de Luchtsingel van oprichting naar realisatiefase gegaan, volledig dankzij alternatieve financiering. In de aanloop naar het Stadsinitiatief hebben ruim 750 personen en bedrijven voor ruim 50.000 euro aan planken gekocht om dit initiatief te steunen. Meer dan 1300 mensen hebben hun naam, trouwdatum of andere boodschap op de Luchtsingel vermeld. Crowdfunding Evangelist Ronald Kleverlaan schreef er een blog over op Frankwatching.
  • Al ruim 5200 mensen kochten Winddelen en laten hun lampen branden
    op stroom uit hun eigen windmolen! Op die manier kon per 1 januari 2013 de Windcentrale 2 windmolens in productie nemen!
  • De Correspondent van voormalig nrc.next hoofdredacteur Rob Wijnberg heeft meer dan een miljoen euro opgehaald en kunnen daarmee kwaliteitsjournalistiek brengen.
  • WakaWaka is super efficiënte oplader op zonne-energie . Ruim 1400 mensen en organisaties ondersteunen dit project. En van de funding die zij doen investeert WakaWaka weer een stukje in Stichting Vluchteling.

The Next Cocreator Community op Linkedin

Ook worden interessante crowdfunding voorbeelden gedeeld op onze Linkedingroep.

Crowdfunding Infographic

De Crowdfunding Infographic die we hier als beeld hebben gebruikt is gemaakt door Anne Dilven die een masterscriptie schreef over Crowdfunding.


Loading ... Loading ...

0 Comments