‘Meet the world’ a Schiphol Experience

Imagineering, ontwerpen voor co-creatie

Het centrale thema is ‘Imagineering, ontwerpen voor co-creaties’. Dit thema werd ingeleid door Rob van Vlokhoven, Imagineer en Tiemen de Lange van de Schiphol Group. Zij namen ons mee in ‘Meet the World’ van Schiphol.

Imagineeringsproces

Om het thema gastvrijheid binnen Schiphol sterker op de kaart te kunnen zetten is gebruik gemaakt van het Imagineeringsproces. Een ontdekkingstocht met alle verantwoordelijke leidinggevenden voor alle contactpunten waarmee de reiziger binnen Schiphol in aanraking komt (Winkels, Airlines, Beveiliging, Schoonmaak, Marechaussee etc.) heeft geresulteerd in het artefact ‘Meet the World’.

Meet the World

Met ‘Meet the World’ als merkessentie van de luchthaven kan nu gekeken worden naar nieuwe design-oplossingen die dit concept versterken. Door hier zowel intern als extern aandacht aan te besteden zal Schiphol haar ambitie om ‘Europe’s preferred airport’ te zijn zeker waar kunnen maken.

Co-creatie game

Vervolgens gaan de participanten met elkaar in gesprek over de centrale vraag: “Hoe kunnen Senior Executives een omgeving creëren waarin medewerkers, klanten en partners maximaal met elkaar kunnen cocreëren met behulp van imagineering?”

Locatie: Belevingscentrum Wolter & Dros, Amsterdamseweg 51d, 3800 AA in Amersfoort
Start en duur: 15.00 uur tot 18.30 uur. Aansluitend een netwerkborrel
Kosten: Euro 25,00 als bijdrage in de cateringkosten
Wat mee te nemen: Jezelf en prikkelende vragen
Programma: Het programma is binnenkort beschikbaar op deze site

Resultaten van deze Co-creation Learning Experience

Joyce van Dijk schreef op haar blog Joyce Discovers New Views on Co-creation over haar leermomenten opgedaan tijdens deze The Next Cocreator ‘Meet the World’. Nieuwsgierig? Lees hier haar artikel.

Een indruk van de sfeer en omgeving Neem eens een kijkje in ons foto-album.


Loading ... Loading ...